Support » Theme: Twenty Twenty » CLS issue: more than 0.25 (mobile)

  • Hello

    I am using this default theme in my web application. But google search console is reporting a CLS issues on almost all the pages.

    Main issues looks like mentioned

    <main id=”site-content” role=”main”>
    CLS : 0.214

    Please advise how can i go ahead and correct that.

    Thanks
    Rakesh

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • looks like your titles are shifting around pretty heavily.

    intervar is a really bad font when it comes to performance. a lot of users already complained about it (me included) and there should be a lot of posts regarding this issue here in the forums.

    since your page is pretty text heavy i’d suggest preloading the font or changing it entirely

    Thanks for your response.

    Can you please guide me through this. Or provide me with any link which i can refer.

    Google search console is showing a lot of bad urls because of this.

    I figured you already changed the font on your site which should reduce CLS issues.

    The “bad urls” are a different topic and do not relate to your CLS issues.

    Urls reported by google search console should generally not concern you if you do not provide a dedicated sitemap.

    Broken links should only appear if posts got deleted, if you changed the permalink structure for your website or if you provide a sitemap and it contains wrong urls. If you do not use a sitemap, give the search console some time to update the indexes. This may take days or weeks.

    You can also check out this google support page regarding this issue:
    http://support.google.com/webmasters/answer/6065812?hl=en

    edit: I just saw you use amp for your website. Broken links might appear when switching from non-amp to amp. Still: If you do not provide a sitemap, just give the google crawler some time to re-index your website.

    • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by raQai.

    Thanks!

    All bad urls reported had CLS issue reason assigned to them.

    I changed the theme and it should have changed the font itself.

    Lets see if this resolved the cls issue.

    One advise during the time my website was on AMP it was all good urls, I changed my website from AMP to non AMP and saw all good urls changing to bad urls. Not sure what’s the reason.

    For now i have gone back to AMP, but AMP has a lots of restrictions and I want to be on nom AMP platform.

    Will you be able to advise some theme which resolves these cls and lcp issues?

    Thanks in advance.

    Thanks
    Rakesh

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.